Dordrecht was dit jaar voor tweede keer op rij aanwezig op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam. Met een herkenbare Dordtse setting, een nieuwe brochurelijn en een volle agenda kunnen we dit jaar wederom spreken van een succesvolle editie.

Goede contacten en prospects

Met ruim 70 vooraf geplande afspraken is er dit jaar ingezet op het realiseren van langdurige (nieuwe) relaties. Deze strategie heeft zicht vertaald naar 150 vervolgafspraken met bestaande en nieuwe partners. De komende periode zullen de projectmanagers van de gemeente deze vervolggesprekken met ontwikkelaars en investeerders voeren.

Ondernemersontbijt

Op de woensdagochtend waren er diverse ontwikkelaars en wethouders aanwezig bij een speciale ontbijtsessie in de stand. De aanwezige marktpartijen waren zeer enthousiast over de manier waarop Dordrecht werkt: er wordt gestuurd op kwaliteit en er wordt niet alleen gekeken naar rendement op de korte termijn. Dordrecht onderscheidt zich op dat punt in positieve zin.

Intentieverklaring Noordendijk

Tijdens de Provada is er tevens een intentieverklaring getekend aangaande de herontwikkeling van het voormalige regiokantoor aan de Noordendijk 250. Het plan gaat uit van ca. 65 huurappartementen en bijzondere functies op de begane grond, zoals een basisschool met peuterspeelzaal en kinderopvang. Op de beurs is deze intentie ondertekend door de wethouders Mos, Sleeking en de heer Korevaar van Bouwonderneming Stout B.V.

Duurzaam certificaat

Ook op het gebied van duurzaamheid is er een belangrijke mijlpaal behaald. Op woensdag heeft Wethouder Van der Linden het Breeam-NL certificaat voor de gebiedsontwikkeling van Dordtse Kil IV. De Gemeente Dordrecht is daardoor de zesde partij in Nederland die dit kwaliteitsstempel krijgt, waarbij het bijzonder is dat de certificering geldt voor het hele gebied.

Provada in cijfers

De PROVADA in Amsterdam heeft dit jaar in totaal 24.197 bezoekers getrokken. Op dinsdag waren er 6.689 bezoekers, woensdag 10.899 en donderdag als aflsuiter 6.609. Komend jaar is de vastgoedbeurs gepland op 5, 6 en 7 juni.