Dordrecht kijk terug op een succesvolle beursdeelname. Drie dagen lang hebben vele nieuwe en bekende partners in vastgoed kennis gemaakt met de stad en zijn ontwikkelkansen.

Provada FotoOp de derde dag vond de symbolische overhandiging plaats van de sleutel van het Rabopand op de Spuiboulevard. De heer P. van Loon van Tres Invest bood als verkopende partij symbolisch de sleutel van het pand Spuiboulevard 160 aan wethouders Piet Sleeking, Jasper Mos en directeur Stadsontwikkeling Gido ten Dolle aan. Ooms Makelaars trad bij deze transactie op voor Tres Invest. Deze kleine ceremonie onderstreept de eerste belangrijke stap in de gebiedsontwikkeling van de Spuiboulevard. Een toplocatie dankzij de goede bereikbaarheid en de ligging tussen de historische binnenstad en het station.

Belang beursdeelname voor Dordrecht

Op de beurs wordt de totale vastgoedportefeuille van Dordrecht onder de aandacht gebracht van de bezoekers. Wat is het belang van deze beursdeelname voor de gemeente Dordrecht?

Wethouder Jasper Mos: “Het is heel goed dat we hier zijn op de Provada, we krijgen veel aandacht en er komen veel bezoekers naar onze stand. We kunnen hier de stad en al onze projecten in een professionele omgeving onder de aandacht brengen van de belangrijke marktpartijen in de vastgoedwereld. Vaak is de associatie als het om Dordrecht gaat alleen “water”, maar we hebben meer te bieden. Dordrecht moet je “ingetrokken” worden om de schoonheid van de stad te zien.”

Wethouder Piet Sleeking: “Ik vind het plezierig dat de reactie van de meeste bezoekers is dat zij het verrassend vinden dat Dordrecht zich hier presenteert, zij spreken daar hun waardering voor uit. Ik denk ook dat het nu het goede moment is, we zijn uit de crisis en financiële partijen zijn op zoek naar nieuwe investeringsmogelijkheden, dus daar kunnen we elkaar vinden.”

Directeur Stadsontwikkeling Gido ten Dolle: “We bereiken door onze beursdeelname een maximaal effect, je kunt de stad verkopen, netwerken en onze missie voor 2016 realiseren. Die missie is om onze contacten aan te halen met ontwikkelaars, financiers en vastgoedpartijen en nieuwe contacten te leggen. Dit is een super efficiënte manier om dat te doen, de 150 gesprekken die we de afgelopen dagen gehad hebben kosten normaal veel meer tijd, dan deze drie dagen.”

Zowel de wethouders als de directeur Stadsontwikkeling zijn het over een ding eens. Het gaat erom dat we op de lange termijn het werken en wonen in Dordrecht zo aantrekkelijk mogelijk maken, dat is in het belang van onze inwoners en onze ondernemers. Wij kunnen daar wel de regie op voeren, maar we hebben andere partijen nodig om dat te realiseren. Die partijen ontmoeten we hier in Amsterdam. Als we goede samenwerkingspartners vinden en die aan ons kunnen verbinden kunnen we van waarde, toegevoegde waarde maken.