Dordrecht is inmiddels een vertrouwd gezicht op de Provada. De afgelopen jaren presenteerden wij onze prachtige stad met al haar ontwikkelmogelijkheden op dit podium. We mogen ons verheugen op een toenemende landelijke interesse van beleggers, ontwikkelaars en investeerders die op zoek zijn naar waardevaste vastgoedprojecten.

Het is ook geen nieuws dat Dordrecht en de omliggende regiogemeenten een forse groeiambitie hebben. De komende jaren gaan we groeien. We creëren meer banen en bouwen duizenden nieuwe woningen in het midden en hoog segment. Daar is lef voor nodig want natuurlijk zijn er uitdagingen en we willen dit op een duurzame wijze doen.

Spoorzone

Vooral starters op de woningmarkt en inwoners met midden en hoge inkomens staan te springen om een woning in Dordrecht. Is daar nog wel plaats voor? Het antwoord is “ja”. Dordrecht kiest bewust voor binnenstedelijke ontwikkeling en transformatie. We willen kwaliteit toevoegen. Dit vraagt de nodige creativiteit en lef en langdurige samenwerking met marktpartijen.

Net als bij andere gemeenten langs de ‘oude lijn’ Leiden – Delft – Den Haag – Rotterdam – Dordrecht, bieden locaties in de spoorzone de mooiste kansen. De spoorzone krijgt een forse impuls door transformatie van kantoor- naar nieuwe woon- en werkplekken dichtbij het centraal station. Er komen nieuwe woningen in het gebied van het Maasterras in Dordrecht en Zwijndrecht, de stationsomgeving, de Spuiboulevard, het Leerpark, het Gezondheidspark tot en met Amstelwijck.

De beurs is dit jaar op 4 ,5 en 6 juni in de Rai te Amsterdam. Tijdens de beurs zullen diverse projecten gepresenteerd worden met focus op de doorontwikkeling van de Spoorzone vanuit de stedelijke alliantie.

U kunt Dordrecht terugvinden in hal 10, standnummer 28.