Provada 2019

Dordrecht is inmiddels een vertrouwd gezicht op de Provada. De afgelopen jaren presenteerden wij onze prachtige stad met al haar ontwikkelmogelijkheden op dit podium. We mogen ons verheugen op een toenemende landelijke interesse van beleggers, ontwikkelaars en investeerders die op zoek zijn naar waardevaste vastgoedprojecten.

Het is ook geen nieuws dat Dordrecht en de omliggende regiogemeenten een forse groeiambitie hebben. De komende jaren gaan we groeien. We creëren meer banen en bouwen duizenden nieuwe woningen in het midden en hoog segment. Daar is lef voor nodig want natuurlijk zijn er uitdagingen en we willen dit op een duurzame wijze doen.

Net als bij andere gemeenten langs de ‘oude lijn’ Leiden – Delft – Den Haag – Rotterdam – Dordrecht, bieden locaties in de Spoorzone de mooiste kansen. De spoorzone krijgt een forse impuls door transformatie van kantoor- naar nieuwe woon- en werkplekken dichtbij het centraal station. Er komen nieuwe woningen in het gebied van het Maasterras in Dordrecht en Zwijndrecht, de stationsomgeving, de Spuiboulevard, het Leerpark, het Gezondheidspark tot en met Amstelwijck.

Tijdens de Provada zijn er  diverse projecten gepresenteerd met de focus op  doorontwikkeling van de Spoorzone.

10:00 – 10:30
Opening stand gemeente Dordrecht door opgavemanager Mark van Oosterhout
Locatie: stand gemeente Dordrecht
10:00 – 11:00
Toespraak minister Kajsa Ollongren over het stimuleren van meer, passende woningbouw.
Locatie: forum 2

14:30 – 15:30
Dordtse netwerkbijeenkomst met aftrap tender Gezondheidspark Dordrecht o.l.v. Wethouder Rinette Reijnvaan.
Aanwezig: wethouder Stam en wethouder van der Linden
Locatie: stand gemeente Dordrecht
Schrijf u hier in via de link.

09:30 – 11:00
Bijeenkomst verstedelijkingsalliantie.
Locatie: forum 2

12:00 – 12:30
Sessie: Klimaat adaptief bouwen: “It’s getting serious!” o.l.v. Annemarie van Doorn, directeur DGBC en Wethouder Burggraaf.
Programma: De provincie Zuid-Holland heeft een bouwopgave van 100.000 nieuwe woningen tot 2025. Om deze woningen niet alleen duurzaam, maar ook klimaatbestendig te ontwikkelen hebben ca 40 overheden, organisaties en marktpartijen in het ‘Convenant Klimaatadaptief Bouwen’ afgesproken dat zij zich zullen inspannen om deze nieuwe woningen klimaatadaptief te ontwikkelen. Maar wat betekent dat precies? Daar is de afgelopen maanden aan gewerkt, wat onder andere heeft geleid tot een set ‘minimale eisen klimaatadaptief bouwen’. Op de PROVADA gaan enkele stakeholders vanuit markt en overheid onder leiding van Annemarie van Doorn (directeur DGBC) met elkaar in gesprek over dit tussenresultaat.
Locatie: stand gemeente Dordrecht
Schrijf u hier direct in.

12:30 – 13:00
Aftrap tender Amstelwijck midden Dordrecht o.l.v. Wethouder M.D. Burggraaf.
Schrijf u hier direct in.

14:00 – 14:30
Ondertekening samenwerkingsovereenkomst campusontwikkeling Leerpark Dordrecht o.l.v. Wethouder P.J. Heijkoop.
Schrijf u hier direct in.
Locatie: stand gemeente Dordrecht

Wilt u de mogelijkheden in Dordrecht ontdekken en gelijkertijd sfeer proeven in de oudste stad van Holland? Bezoek dan één van onze “Ontdek Dordrecht Dagen”. We ontvangen u en een collega of partner graag in onze stad. De voorlopige datum is gepland op 26 september.

Direct aanmelden