Dordrecht is een strategische havenstad die een een belangrijke rol speelt in de ontsluiting van Nederland als hét maritieme centrum van Europa en is onderdeel van de Maritieme Delta: het gebied van Tweede Maasvlakte tot en met Gorinchem en Werkendam.

Hier komen vrijwel alle disciplines samen: van water- en scheepsbouw tot offshore maritieme dienstverlening. De plek in dit cluster, als onderdeel bovendien van het daily urban system van de Randstad, bezorg Dordrecht een unieke positie ten opzichte van vergelijkbare Nederlandse steden.

Dankzij de directe ligging aan weg-, wateren spoorwegen, een uitstekende verbinding met het achterland, en de ideale positionering tussen de Rotterdamse havens en Antwerpen, een intercitystation en verbinding via de Merwede Linge Lijn naar Geldermalsen, een zeehaven, binnenhavens en een containertransferium vlakbij, heeft Dordrecht bovendien een uitgelezen strategische positie als toegangspoort naar de totale mainport. Niet voor niets investeert het Havenbedrijf Rotterdam de komende jaren flink in de Dordtse Zeehaven.

In Dordrecht zijn alle stedelijke voorzieningen aanwezig die nodig zijn voor een aangenaam woon- en vestigingsklimaat. De Gemeente Dordrecht is er alles aan gelegen om klant- en resultaatgericht te opereren. Graag kijken wij samen met u ver vooruit. We heten u dan ook graag welkom in onze prachtige stad!