Het winkelhart van Dordrecht is, samen met de straten die hier op uit komen, het Statenplein. Het aanbod van winkels varieert van grote winkel ketens, leuke brocante winkels en veel coleur locale. Iedere donderdag is het koopavond en het is elke zondag koopzondag in het centrum. Tevens is er op vrijdag en zaterdag weekmarkt op de Sarisgang en het Statenplein.

De historische binnenstad van Dordrecht biedt een scala aan galeries en kunst- en antiekwinkels. Struinen langs al deze zaken en op zoek gaan naar dat ene boek of andere curiosa, kan gemakkelijk met de wandeling Kunstrondje Dordt. Alle deelnemende zaken zijn, naast de reguliere openingstijden, iedere eerste zondag van de maand geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Het Scheffersplein, Statenplein en het Groothoofd zijn echte horeca pleinen. In het vroege voorjaar kan er al genoten worden van een hapje en een drankje op een van de terrassen. Het Scheffersplein, met het standbeeld van Ary Scheffer, is het terrassenplein bij uitstek. Op het Groothoofd is het tevens goed vertoeven én het biedt een prachtig uitzicht op het drierivierenpunt, het drukst bevaren rivierenpunt in Europa. Ook in de havens en in zijstraatjes zijn leuke restaurants, verborgen lunchplekken en terrasjes te vinden voor een leuke middag of avond uit. Kijk voor een overzicht van alle horecagelegenheden op www.centrumdordrecht.nl

Voor een gezellige avond ben je ook in Dordrecht op verschillende plekken aan het juiste adres. Lekker een avond met de voeten van de vloer in het Dolhuis of in een van de zalen van Bibelot. Heerlijk borrelen en een hapje in Khotinsky of een wijntje drinken bij Brut Food & Wine Bar. Gegarandeerd genieten van een Dordtse avond uit!