Smart Industry Campus Leerpark

Het Smart Industry Campus Leerpark, met de Duurzaamheidsfabriek als een van belangrijke assets, vormt samen met het nabijgelegen Gezondheidspark, met ziekenhuis en sportboulevard, een stedelijk knooppunt met een (boven)regionale verzorging en aantrekkingskracht.

Het stimuleert en faciliteert samenwerkingsverbanden tussen ondernemers, onderwijs en particulieren. Met de ontwikkelingen die de afgelopen jaren op het Smart Industry Campus Leerpark hebben plaatsgevonden, en die vanuit heel Nederland met interesse en waardering zijn gevolgd, is ook duidelijk geworden dat het concept nog niet compleet is.

Het Smart Industry Campus Leerpark wordt verder ontwikkeld tot campus voor valorisatie, waar ook ruimte is voor start-ups, ondersteund met een programma gericht op ontmoeting tussen studenten en startups. Het gebied van het SmartIndustry Campus Leerpark biedt ook in termen van ruimtelijke ontwikkeling uitstekende mogelijkheden om door te groeien naar een campus. Voor de beoogde ‘Maakfabriek’ is er 3.000 m2 ruimte beschikbaar voor een nieuwe innovatiehal, parkeergarage, uitbreiding onderwijs en horeca- en leisurefaciliteiten.

Kansen:
Woningen, scholen, (leer)bedrijven, kantoren start-up centrum, spoorhalte en maatschappelijke functies

Omvang:
Gerealiseerd:
– Woningen: 228
– Scholen: 57.000 m2
– Bedrijven : 12.500 m2 (leerwerkbedrijven)
– Maatschappelijke functies: 9.000 m2
– Sport (klimhal, fitness): 950 m2
– Kantoren: 4.350 m2

Nog te realiseren:
– Woningen: 203 met daarbovenop nog eens 250 tot 400 woningen optioneel
– Bedrijven: 8.900 m2
– Onderwijs: 4.180 m2
– Kantoren: 4.500 m2

Partners:
DaVinci College, gemeente Dordrecht, Heijmans en Kadans

drs. R.C.A. Meester, directeur Leerparkontwikkeling en Duurzaamheidsfabriek
T: (078) 7704131
rca.meester@dordrecht.nl

Bekijk het Campus Smart Industry Leerpark op de kaart

[huge_it_maps id="4"]

Ligging en bereikbaarheid

De ligging nabij de N3 en de A16 maken het Smart Industry Campus Leerpark per auto optimaal bereikbaar. Met 10 minuten ben je per fiets of bus op het centraal station of in de binnenstad. Met de mogelijke komst van station Leerpark, is het Smart Industry Campus Leerpark ook voorzien van spoorwegen.