Spuiboulevard

Spuiboulevard naar levendig stedelijk gebied

Gemeente Dordrecht heeft een uitdagende visie ontwikkeld voor de transformatie van de Spuiboulevard en het omliggende gebied waarbij het nieuwe duurzame stadskantoor een belangrijke aanjager voor de ontwikkeling is.

Door de nieuwe visie van de gemeente wordt het gebied een moderne kantorenlocatie én een aantrekkelijke woonwijk. Door de perfecte combinatie van bereikbaarheid, gedurfde gebiedsontwikkeling en aantrekkelijke mix van wonen en werken, vormt het gebied in de toekomst een uitgelezen plek voor de moderne kenniswerker.

De gemeente neemt het voortouw door haar eigen vastgoedgericht in te zetten als aanjager. Ook investeert de gemeente actief in de openbare ruimte.

Referentiebeelden ontwikkeling
De gemeente Dordrecht heeft een hoge ambitie als het gaat om wonen, zij wil in de komende jaren een groot aantal woningen realiseren in de stad, vooral binnenstedelijk. De Spuiboulevard vormt een van de belangrijkste gebieden om daar invulling aan te geven. De gemeente is op zoek naar partners die willen investeren in dit bruisende gebied, die mee willen bouwen aan de transformatie.

Binnenstedelijk wonen
Stadskantoor
Aan de Spuiboulevard komt circa 30.000 m2 ruimte beschikbaar voor de bouw van een eigentijds, duurzaam en aantrekkelijk stadskantoor. Het stadskantoor zal niet alleen ruimte bieden voor de ambtenaren van gemeente Dordrecht maar ook functioneren als belangrijke ontmoetingsplaats in de stad.
Woningbouw
Met de verplaatsing van het huidige stadskantoor komt een grote binnenstedelijke locatie vrij voor woningbouw.

Opgave
Realisatie van een hoogwaardig binnenstedelijk woongebied.
Aantal woningen
In het gebied achter de Spuiboulevard (schil West) liggen kansen voor transformatie en herontwikkeling. In een compacte setting kunnen hier +/- 350 woningen worden toegevoegd.
Type woningen
In het gebied is ruimte voor zowel gestapelde woningbouw (ca. 70%) als voor grondgebonden woningen (ca. 30%).

Willem Zwama
Projectmanager
wn.zwama@dordrecht.nl
Tel.: 078 – 770 42 84

Bekijk de brochure hieronder of download hem direct via deze link.

Bekijk de Spuiboulevard op de kaart

[huge_it_maps id="2"]

Ligging en bereikbaarheid

Dordrecht is momenteel flink in beweging en in trek als woonlocatie. Het gebied Spuiboulevard is een van de belangrijkste locaties om invulling te geven aan de woonopgave van Dordrecht.

De Spuiboulevard en haar directe omgeving zijn onderdeel van de 19e-eeuwse schil om de binnenstad van Dordrecht. Vanuit woonperspectief is de Spuiboulevard een toplocatie dankzij de ligging tussen de historische binnenstad, het centraal station en de nabijheid van de snelweg. De locatie is een perfecte uitvalsbasis voor hedendaags stedelijk wonen, met de gezelligheid van de historische binnenstad op loopafstand.