Stationskwartier Zwijndrecht

Betaalbaar wonen in tuinstad met metropool nabij

“Zwijndrecht is een groene gemeente met veel potentieel, op een steenworp afstand van Rotterdam en tegenover de historische binnenstad van Dordrecht. Gelegen langs de Oude Maas en omringd door groen is Zwijndrecht een gemeente waar uitstekende bereikbaarheid via weg, spoor en water hand in hand gaat met ontspannen wonen in een betaalbare setting. Zwijndrecht biedt kansen om te vernieuwen en een levendig woon-werkmilieu te creëren in de directe omgeving van het station. Het Stationskwartier is een gebiedsontwikkeling met veel opties en voor inwoners én ondernemers de perfecte uitvalbasis. De gemeente zet in op een stedelijk gebied met groene ruimten en een kwalitatief goede openbare ruimte. Het Stationskwartier biedt realisatiemogelijkheden op korte termijn. Ik daag u uit om Zwijndrecht te vernieuwen!”

Plan met identiteit, aanspreekbare architectuur en openbare ruimte

Zwijndrecht heeft als vestigingsplek veel te bieden. De woonomgeving is ruim van opzet met veel tuinen en grote binnenstedelijke parken. Groen is ook nabij met de recreatieen natuurgebieden Hooge Nesse, Develbos, Waalbos, Polder Buitenland en Sofiapolder. Diverse bedrijventerreinen zorgen voor economische activiteiten. Gelegen langs de oude Maas heeft Zwijndrecht een prachtig uitzicht op het waterfront van de oudste stad van Holland, Dordrecht.

Het Stationskwartier is een belangrijke gebiedsontwikkeling in Zwijndrecht en maakt onderdeel uit van het plan ‘Spoorzone’. Samen met de
Provincie Zuid-Holland en Dordrecht werkt Zwijndrecht aan een herontwikkeling rondom de stations.

Herontwikkeling Stationskwartier

  • Aantrekkelijke betaalbare woningen
  • Uitstekende bereikbaarheid via trein en weg
  • Nabijheid van een historisch centrum
  • Moderne stedelijke voorzieningen

Betaalbaar wonen en werken in levendige setting

Met het Stationskwartier zet Zwijndrecht in op levendigheid in een menselijke maat. In het Stationskwartier wordt wonen en werken verbonden. Kleinschalige bedrijvigheid of een kantoor aan huis behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast komt er ruimte voor nieuwe voorzieningen. In de directe omgeving van het Stationskwartier zijn twee basisscholen. Zwijndrecht is een fijne gemeente met veel betrokken bewoners, vrijwilligers en verenigingen en een goed aanbod aan onderwijs en zorg. Sportvoorzieningen zijn in ruime mate aanwezig en er is een rijk cultureel aanbod.

Uw kans om te ontwikkelen in het Stationskwartier

Het Stationskwartier biedt kansen om te vernieuwen en realisatiemogelijkheden op korte termijn. De gemeente Zwijndrecht en woningcorporatie Woonkracht10 hebben de handen ineen geslagen om het gebied ingrijpend te veranderen. De aanwezige bebouwing wordt voor een groot deel gesloopt, waardoor ruimte vrijkomt voor nieuwe ontwikkeling. Inzet is een menging van hoog- en laagbouw in stedelijke bouwblokken; een levendig werk-woonmilieu.

Groene ruimten en kwalitatief ingerichte openbare ruimte zullen de sfeer bepalen met klimaatbestendigheid als uitgangspunt.

Miriam Bode
Projectleider
078 – 7703582
M.Bode@zwijndrecht.nl

Bekijk de brochure hieronder of download hem direct via deze link.


Bekijk het Stationskwartier Zwijndrecht op de kaart

[huge_it_maps id="23"]

Ligging en bereikbaarheid

Zwijndrecht is uitstekend bereikbaar via de A16, het spoor en het water. Dat maakt Zwijndrecht voor inwoners én ondernemers de optimale uitvalbasis. De reisafstand naar Rotterdam bedraagt minder dan 20 minuten en Breda is in een half uurtje aan te reizen. Dit wordt in de toekomst nog verder geoptimaliseerd door een hoogfrequente light treinverbinding in de richting van Rotterdam.

Locatie
Het Stationskwartier is gelegen aan de voet van de Dordtse stadsbrug, waardoor de voorzieningen van historisch Dordrecht binnen handbereik liggen. Je staat met de fiets in 8 minuten of met een kwartiertje wandelen over de brug midden in de binnenstad van Dordrecht. En ook het overdekte winkelcentrum ‘Walburg’ in Zwijndrecht is op loopafstand.