Dordrecht is inmiddels een vertrouwd gezicht op de Provada. De afgelopen jaren presenteerden wij de stad met al haar ontwikkelmogelijkheden op dit podium. We mogen ons verheugen op een toenemende landelijke interesse van beleggers, ontwikkelaars en investeerders die op zoek zijn naar waardevaste vastgoedprojecten.

Spoorzone staat centraal

Het is geen nieuws dat Dordrecht en de omliggende regiogemeenten een forse groeiambitie hebben Net als bij andere gemeenten (de verstedelijkingsalliantie) langs de ‘oude lijn’ Leiden – Delft – Den Haag – Rotterdam – Dordrecht, bieden locaties in de Spoorzone de mooiste kansen. De Spoorzone krijgt een forse impuls door transformatie van kantoor- naar nieuwe woon- en werkplekken dichtbij het centraal station

Meerdere projecten uit stad en regio

Tijdens de Provada zullen diverse projecten gepresenteerd worden met focus op de doorontwikkeling van de Spoorzone vanuit de stedelijke alliantie. Naast de Dordtse projecten zoals de Spuiboulevard, Amstelwijck A16, Leerpark en DistriPark Dordrecht staan er ook projecten uit de regio in de spotlight. Vanuit Zwijndrecht zijn dat de Noordoevers, Stationskwartier en vanuit Alblasserdam het Zuidelijk Havengebied.

Programma Dordrecht tijdens de Provada

Tijdens de Provada zijn er een aantal belangrijke momenten die de ontwikkelingen in stad en regio kenmerken.

Op woensdag 5 juni is er tussen 14:30 en 15:30 een Dordtse netwerkbijeenkomst met de start van de tender voor het Gezondheidspark Dordrecht met Wethouder Rinette Reijnvaan, ook wethouder Stam en wethouder van der Linden zullen hierbij aanwezig zijn.

Op donderdag 6 juni zijn er meerdere bijeenkomsten in de stand van Dordrecht.

Van 12:00 tot 12:30 is er een sessie: Klimaat adaptief bouwen: o.l.v. Annemarie van Doorn, directeur DGBC en Wethouder Burggraaf. Met aansluitend de aftrap van de tender Amstelwijck midden Dordrecht.

Tussen 14:00 en 14:30 is er ook de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst campusontwikkeling Leerpark Dordrecht o.l.v. Wethouder P.J. Heijkoop.

Meer over de Provada

De beurs is dit jaar op 4 ,5 en 6 juni in de Rai te Amsterdam, u kunt Dordrecht terugvinden in hal 10, stand nummer 28.